Stichting Soz Fonds

 

Voor kinderen in Koerdistan/Noord-Irak

 

     

 

 

 

Nederlands · Koerdisch

Nederlands

Algemene informatie
Bestuur
Dankwoord voorzitter
Geschiedenis
Foto's feest 2006
Scholen
Samal Project
Ons steunen?
Voortgang
Nieuwsbrieven
Contact informatie
Sitemap
Links


 

Welkom bij Stichting Soz Fonds

 

 

In de opbouwfase na de langdurige oorlogen in Koerdistan/Noord-Irak is er veel aandacht nodig voor kinderen, vooral voor kinderen met een handicap. Stichting Soz Fonds wil de hulp aan de gehandicapte kinderen verbeteren, te beginnen met het ondersteunen van kleine projecten in bestaande voorzieningen.

 

Wat beoogt de Stichting Soz Fonds?
Stichting Soz Fonds zet zich in voor kinderen, met nadruk op dove/slechthorende, blinde/slechtziende, verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen.

 

Stichting Soz Fonds probeert vanuit Nederland hulp te bieden. In Koerdistan/Noord-Irak bevindt zich een grope deskundigen die de proejcten samen met ons uitvoert en controleerd. Zowel het stichtingsbestuur in Nederland als de uitvoerende groep in Koerdistan/Noord-Irak bestaat geheel uit vrijwilligers.

 

Stichting Soz Fonds is opgericht op 21 juli 2005 door Soza Gaffaf.

 

Zij woont sinds 1996 in Nederland, maar is afkomstig uit Koerdistan/Noord-Irak, uit een gebied waar lang oorlog is gevoerd. Haar vader werd tijdens de oorlog om het leven gebracht. Het is haar wens om via de Stichting Soz Fonds ter nagedachtenis aan haar vader hulp te kunnen bieden aan kinderen in haar geboorteland.


Het koerdische woord SOZ betekent liefde, de vlinder symboliseert de kinderen, de narcis is de nationale bloem van Koerdistan en symboliseert daarmee Koerdistan.

 

 


 


You are here: Home-Nederlands-Algemene informatie

Next Topic: Foto's feest 2006

Subtopics: Bestuur Dankwoord voorzitter Geschiedenis